Solideo Gloria Logo

Kerst-Doelenconcerten 2015

Ook dit jaar werken wij weer mee met de kerst-doelenconcerten in Rotterdam. Het goede nieuws van de komst van het Licht in de wereld wordt vertolkt in de ambiance en sfeer van Concertgebouw de Doelen in Rotterdam.

De concertserie wordt jaarlijks bezocht door duizenden mensen uit het gehele land. De Kerst-Doelenconcerten staan zo in een lange traditie, maar zijn allerminst traditioneel te noemen!
Het programma wordt gekenmerkt door afwisseling en door variatie in stijl. Het is toegankelijk en herkenbaar en tegelijk vernieuwend en verrassend. Nieuwe kerstbewerkingen worden ten gehore gebracht en oude, vertrouwde melodieën worden herkend in een vernieuwde uitvoering.

De medewerkenden voeren het programma uit met een passie die de toehoorders niet onbewogen laat en creëren een sfeer die door bezoekers betiteld is als ‘warm, overweldigend en indrukwekkend’.

De concertserie 2015 heeft naast deze vertrouwde elementen een bijzonder karakter. Met deze concertserie neemt dirigent Cor de Haan afscheid van zijn koren en het publiek. Cor de Haan stond meer dan 135 maal op de bok van Concertgebouw de Doelen en hij heeft honderden andere uitvoeringen geleid op tal van plaatsen en met een variëteit aan muzikaal talent. Na al die jaren muzikaal actief te zijn geweest, heeft dirigent De Haan besloten zijn carrière voor wat betreft de directie van zijn koren per 1 januari 2016 te beëindigen. Deo Cantemus neemt met de concertserie 2015 afscheid van deze bevlogen en getalenteerde musicus die koorleden en publiek steeds weer weet te raken en te fascineren met zijn enthousiaste wijze van dirigeren en met zijn gevoel voor stijl en inhoud.

Het Christelijk Gemengd Koor Deo Cantemus geeft deze bijzondere serie Kerst-Doelenconcerten vorm en inhoud met medewerking van: het Bethelkerkkoor Zwijndrecht en het Gereformeerde Kerkkoor Alblasserdam o.l.v. Cor de Haan | het Christelijk Mannenkoor Soli Deo Gloria (Urk) o.l.v. Jaap Kramer | Wendy Roobol (sopraan) | Sander Heutinck (bariton) | Doesjka van der Linden (harp) | André de Jager (orgel) | André van Vliet (piano) | het orkest l’ Orchestra Particolare. De algehele leiding is in handen van Cor de Haan.

Data en aanvangstijden: zaterdag 12 en 19 december (aanvang 14.00 uur) en dinsdag 15 en 22 december (aanvang 20.00 uur).
Locatie: Concertgebouw de Doelen, Schouwburgplein 50, Rotterdam.
Toegang: toegangsbewijzen à € 25,- of € 29,- zijn te bestellen via de website (www.deocantemus.nl), per e-mail (kaartverkoop@deocantemus.nl) of telefonisch (06-43556415). De toegangsprijs is inclusief koffie/thee, programmaboekje en garderobe. Kinderen tot en met 15 jaar ontvangen € 10,- reductie.

Eén reactie op “Kerst-Doelenconcerten 2015”

  1. Hallo mannen
    Ben er zaterdag over een week bij Zit weer lekker vooraan zodat ik in stilte mee kan zingen zoals ik gewend ben en omdat de laatste van Cor de Haan is heb ik deze gekozen heb er veel zin en de dag ervoor kerstmarkt werk koffie en soep schenken en wie weet geeft God me worden die een ander kunnen sterken in de mond. Komt er een nieuwe cd of niet? Laat me nou niet zitten ik werk aan alles en heb manieren om me zelf aan te pakken. Geef me de kans?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*