Dirigent

Jaap Kramer is getrouwd met Hanna en de trotse vader van zoon Luca en dochter Thamar. Muziek is vanzelfsprekend voor Jaap. Hij werd in 1979 geboren op het voormalige eiland Urk, waar zingen en musiceren simpelweg bij de cultuur hoort. Jaap komt uit een muzikale familie en werd dus van kinds af aan door muziek omgeven. “Mijn vader en moeder waren solist bij verschillende koren en zij hebben mijn creatieve ontwikkeling altijd gestimuleerd. Daar ben ik ze dankbaar voor.” zegt Jaap.

Jaaps talent werd al vroeg ontdekt en rond zijn 12e jaar begeleidde hij de gemeentezang op het orgel. Orgel spelen werd een grote passie van Jaap. Hij kreeg les van verschillende docenten, en studeerde later enkele jaren aan het conservatorium in Zwolle en aan de Schumann Akademie.

Toen Jaap 17 jaar oud was, begon hij als dirigent van zijn eerste ‘eigen’ koor: Soli Deo Gloria, een christelijk jong mannenkoor. Met dit koor heeft Jaap veel beleefd in binnen- en buitenland. Dirigeren bleek een talent van Jaap te zijn. Een talent dat hij binnen dit koor verder ontwikkelde. Het koor treedt nog steeds veel op en heeft verschillende cd’s gemaakt o.l.v. Jaap. Meer en meer ontwikkelde Jaap zich als een veelzijdig dirigent en begeleider. Verschillende koren benaderden Jaap om hun dirigent te worden. Ook als begeleider op piano en orgel krijgt Jaap steeds meer werk. Onder andere als pianist van de bekende gospelzanger Martin Brand. Muziek maken werd Jaaps beroep. Sindsdien verleende hij zijn medewerking aan vele cd-opnames en werkt Jaap regelmatig mee aan het bekende EO televisieprogramma “Nederland Zingt”. Ook Jaaps persoonlijke geloofsleven verdiepte zich door de jaren heen. “Ik zet mij bewust in binnen de christelijke muziekwereld. Het is mijn roeping geloof ik. Sommige mensen praten makkelijk en vertellen honderduit over hun geloofsleven. Mijn taal is d e muziek. Ik wil graag een instrument in Zijn Hand zijn.”

Contact en informatie

Ga naar onze contactpagina of kijk op de website www.jaapkramer.nl

Reacties zijn gesloten.